artikels

U bent niet ingelogd

Hierdoor heeft u mogelijks geen toegang tot al onze artikels hieronder. U kan inloggen om het volledig overzicht van artikels te openen of een SAI-account aanmaken. Het aanmaken van een account is gratis. Ook als u geen SAI-lid bent kan u zo toegang krijgen tot bepaalde artikels hieronder die we vrij beschikbaar stellen.

De belangrijkste les over softwareontwikkeling

๐Ÿ“… 02-09-2023
โœ’๏ธ William Visterin

Een gebruiksgerichte benadering van eisen en ontwerp voldoet beter aan de behoeften van de klant dan een feature-gerichte benadering. Begrip van gebruikers is de sleutel tot succes. Dat stelt Karl Wiegers, een Amerikaanse engineer, consultant en trainer op het gebied van softwareontwikkeling, en auteur van een tiental boeken over software.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 13, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

De hype voorbij: hoe helpt generative AI de IT-professional?

๐Ÿ“… 12-08-2023
โœ’๏ธ Stef Gyssels

Nu de storm rond generative AI en boegbeelden zoals ChatGPT en Dall-E gaan liggen is, wordt het tijd om te kijken wat deze technologie echt kan betekenen voor IT-professionals. In welke aspecten van jouw job kun je hiermee je voordeel doen? Heel wat, zo blijkt. Maar er schuilen ook nieuwe obstakels en gevaren.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 14, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

Negen historische AI-missers

๐Ÿ“… 05-07-2023
โœ’๏ธ William Visterin

Inzichten uit data en artificial intelligence-algoritmen kunnen van onschatbare waarde zijn, maar fouten kunnen je reputatie, omzet of zelfs levens kosten. We zetten negen spraakmakende artificial intelligence- (AI) en analyticsblunders op een rijtje.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 10, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

Bedrijven betalen steeds minder ransomware โ€ฆ maar doen het nog altijd

๐Ÿ“… 14-06-2023
โœ’๏ธ William Visterin

Bedrijven zijn minder bereid om te betalen als zij door een ransomware-aanval worden getroffen. Toch zijn er nog altijd veel die het wel doen, waardoor het hele betaalmodel rond ransomware erg destructief blijkt voor andere bedrijven.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 13, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

Hoe decentraal zijn DAOโ€™s echt?

๐Ÿ“… 01-06-2023
โœ’๏ธ William Visterin

Gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's) zijn in het leven groepen om een nieuwe, gedemocratiseerde managementstructuur te bieden aan bedrijven, projecten en gemeenschappen. Toch blijkt dat ze centraler opereren dan je zou denken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 11, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

Kleine bedrijven hebben een ander soort softwareontwikkelaar nodig

๐Ÿ“… 25-05-2023
โœ’๏ธ William Visterin

Veel bedrijven worstelen voortdurend om de softwareontwikkelaars te vinden die ze nodig hebben. Niet alle bedrijven hebben dezelfde vaardigheden van ontwikkelaars nodig, en niet alle ontwikkelaars willen voor Big Tech werken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in SAI Update 12, het digitaal magazine van SAI. Leden van SAI kunnen het magazine integraal lezen.

Verder lezen...

SAI Boekenlijst 2022

๐Ÿ“… 28-11-2022
โœ’๏ธ Marc Vael

De vakantietijd betekent voor velen eindelijk eens tijd om iets grondig te lezen. Mocht u op zoek zijn naar inspiratie, dan raden we volgende boeken aan in deze โ€œSAI-boekentipsโ€. Alle aanbevolen boeken gaan over technologie in al haar facetten.

Verder lezen...


ยฉ SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur