SAI.NT - De SAI podcast

SAI.NT is een podcast die wordt aangeboden aan de leden van SAI. De SAI.NT podcast bespreekt de laatste thema's en actualiteit binnen het IT en technologie-landschap.

Hieronder vindt u de vorige afleveringen. Blijf op de hoogte van nieuwe episodes via Apple Podcasts, Spotify, RSS, Google Play of YouTube.

Aflevering 9: De macht en onmacht van gebruikers

πŸ“… sep 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc en Seppe praten over de macht van gebruikers op Ubuntu om zo langere ondersteuning te krijgen, hoe gebruikers zullen oordelen of ze Slack dan wel Teams de moeite waard vinden, en de onmacht wanneer er spionagesoftware aan te pas komt.

Aflevering 8: Bent u ook klaar voor Windows 11?

πŸ“… jun 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc en Seppe duiken in Windows 11 en de impact die het zal hebben op zowel consumenten als bedrijven. Check zelf of je toestel klaar is hier: https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp.

Aflevering 7: De semiconductor droogte blijft aanhouden

πŸ“… mei 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc en Seppe bespreken de actualiteit binnen IT en tech: de droogte in de semiconductor wereld, Internet Explorer verdwijnt, Google I/O en een tip over hoe om te gaan met data brokers.

Aflevering 6: Over de rol van de DPO, GDPR en Schrems II

πŸ“… apr 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Jan Maarten Willems - een DPO avant la lettre - praat met Marc en Seppe over de rol van de DPO, GDPR drie jaar na 2018, en de uitdagingen van Schrems II.

Aflevering 5: The world needs only five computers

πŸ“… apr 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

William Visterin (hoofdredacteur Computable BelgiΓ« en coΓΆrdinator SAI Update) praat met Marc en Seppe over evoluties, trends en de toekomst van cloud en cloud platformen.

Aflevering 4: Hafnium, Roblox en Dungeon Alchemist: niet allemaal spelletjes

πŸ“… maa 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc en Seppe bespreken de nieuwigheden van de afgelopen maand. We kunnen Hafnium en hun ProxyLogon niet uit de weg gaan (helaas), maar we bespreken ook een positief nieuwtje komende van Microsoft: Mesh, en schakelen dan over naar de wereld van de spelletjes. Want Roblox en Dungeon Alchemist bewijzen dat ook daar veel in beweging is.

Aflevering 3: In gesprek met Guido Van Humbeeck

πŸ“… maa 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Guido Van Humbeeck is lid van de raad van bestuur van SAI en werkte alsook (tot voor kort) als Director Architecture & Innovation bij VDAB. Guido "moest" op pensioen, maar bewijst in deze aflevering in een gesprek met Marc en Seppe dat hij een vracht aan ervaring, tips en kennis heeft voor de IT-sector, alsook de nodige humor.

Aflevering 2: Wat is er aan de hand met blockchain?

πŸ“… feb 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc Vael (voorzitter SAI) en Seppe vanden Broucke (secretaris SAI) vragen zich af of de blockchain technologie anno 2021 al haar nut bewezen heeft.

Aflevering 1: Cyberaanvallen zullen in 2021 enkel maar toenemen

πŸ“… jan 2021

β–Ά πŸ”’ Enkel voor SAI leden

Marc Vael (voorzitter SAI) en Seppe vanden Broucke (secretaris SAI) bespreken de laatste actualiteit rond cybersecurity, en maken een paar voorspellingen voor 2021.


Β© SAI 2021 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Inhouse Opleiding | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur