cloud Cloud & Infrastructure
Serverless Integration Architectures
26-09-2019 20:00 – 21:30
Avondconferentie

Serverless computing verandert de manier waarop wij onze cloud omgevingen ontwerpen. Het laat ons toe om de voordelen van de cloud optimaal te benutten zonder de operationele overhead ervan. Door middel van Serverless Integration Architectures kunnen belangrijke stappen gezet worden in het aanbieden van meer stabiele, meer schaalbare en meer kosten-efficiënte IT-services.

Met FaaS (Function-As-A-Service), cloud native messaging en serverless API management zijn de belangrijke bouwstenen reeds aanwezig voor een nieuwe generatie van integratie-architecturen. Dit maakt van integratie use cases ideale kandidaten als 'early adopters' voor deze serverless technologie.

In deze avondconferentie onderzoeken wij hoe serverless het integratie-landschap verandert. We bespreken de 'serverless integration architectures'. We bestuderen het ecosysteem van beschikbare tools en frameworks en becommentariëren best practices. En wij beantwoorden vragen zoals: is het standaardwerk 'Enterprise Integration Patterns' wel nog relevant ? Zal FaaS mijn ESB vervangen ? Faciliteert het microservices architectures ? En hoe kiezen tussen iPaaS (integration Platform-As-A-Service) en FaaS ?

De uiteenzetting is technologie onafhankelijk, maar wij onderbouwen de bevindingen met voorbeelden uit het kennisdomein: serverless integratie en API management op Amazon Web Services (AWS).

Bestanden

U kan inloggen om het volledig overzicht van bestanden te raadplegen.

  • 🔒 materiaal.pdf (Enkel voor SAI leden)

Spreker(s)

Samuel Vandecasteele


Business Integration Engineer

Stefan De Wandeleir


Business Integration Engineer, I8C

Tijdstip

📅 26-09-2019 20:00 – 21:30

Taal

🌍 Nederlands

© SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur