code Software Development
Our exciting journey to an open Java ecosystem@ColruytGroup
14-03-2019 19:00 – 20:30
Avondconferentie

'In de ColruytGroup hebben wij een traditie van maximale automatisatie en customisatie. Op die manier kunnen wij de laagste kosten en prijzen blijven garanderen. In onze softwareontwikkeling liet deze 'mindset' ons initieel toe om heel efficiënt oplossingen op te leveren. Maar, de Java-technologie die wij hiervoor gebruikten stond niet stil. Het werd steeds moeilijker om gealigneerd te blijven met de laatste ontwikkelingen in het Java Ecosysteem.  

Daarom gingen wij van 'custom frameworks' naar een 'preferred vendor strategy'. Maar ook deze oplossingen bleken niet voldoende in lijn te zijn met een aantal trends in de markt. Wij bleven tegen dezelfde beperkingen aanlopen.

Twee jaar geleden werd dan beslist om een totaal andere koers te varen. Ons mantra: industriestandaarden en 'empowerment'. Dit  realiseerden wij door onze ontwikkelingsomgeving volledig in lijn te brengen met de buitenwereld, met veel aandacht voor 'user experience'. Aan developers gaven wij een maximale autonomie. En wij introduceerden een gefaseerd uitrolmodel om de vakkennis af te stemmen op de marktstandaarden.

In deze SAI-avondconferentie gaan wij dieper in op hoe wij deze opwindende reis hebben ervaren, en dit zowel vanuit het standpunt van de rollout als vanuit het standpunt van de developer'.      

Bestanden

U kan inloggen om het volledig overzicht van bestanden te raadplegen.

  • 🔒 materiaal.pptx (Enkel voor SAI leden)

Spreker(s)

Evert Delanghe


Development Environments Responsible, Colruyt Group

David Paumen


Senior Software Engineer, Colruyt Group Services

Tijdstip

📅 14-03-2019 19:00 – 20:30

Taal

🌍 Nederlands

© SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur