code Software Development
Datavirtualisatie
23-04-2018 13:30 – 20:30
Workshop

Al meer dan 20 jaar gebruiken wij ETL-integratiepatronen ('Extract', 'Transform', 'Load') en een aantal varianten hierop om data uit te wisselen tussen systemen. Deze ETL-patronen worden ook aangewend om de data te transformeren in een 'consumeerbare' vorm voor (bijvoorbeeld) een rapportagetool. Maar, organisaties worden met meer en meer data geconfronteerd, en deze data worden steeds diverser. Daarenboven moeten projecten sneller worden opgeleverd. De gegevens bevinden zich vaak op verschillende locaties en moeten ook beter geïntegreerd kunnen worden om toegevoegde waarde op te leveren. Dit alles zet de klassieke ETL-aanpak onder enorme druk. Dit is waar datavirtualisatie een oplossing kan bieden.

Datavirtualisatie kan up-to-date data sneller én ook kostenefficiënter ter beschikking stellen zowel aan rapporteringstoepassingen als aan een brede waaier van applicaties. Datavirtualisatie is vandaag de dag aan een steile opmars begonnen en heeft ondertussen een prominente plaats in een moderne agile data-architectuur.

Deze workshop gaat zowel in op de theoretische als op de praktische aspecten van datavirtualisatie. De workshop bevat een hands-on oefening, en ook de impact op de projectaanpak wordt toegelicht.    

  1. Inleiding op Datavirtualisatie
  2. Overzicht marktonderzoek
  3. Typische verschillen en gelijkenissen met ETL-processen, sterke en zwakke punten
  4. Hoe datahistoriek implementeren ?
  5. Impact op projectaanpak
  6. Logical Data Warehouse als toepassingsvoorbeeld
  7. Zinvolle en te vermijden toepassingen van datavirtualisatie
  8. Praktijkoefening: bouwen van een dataset met een virtualisatietool

Spreker(s)

Luc Delanglez


Managing Partner, Datalumen

Tijdstip

📅 23-04-2018 13:30 – 20:30

Taal

🌍 Nederlands

© SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur