code Software Development
Decision & process modelling voor de komende jaren
04-06-2020 11:00 – 12:20
Webinar

Organisaties zijn steeds op zoek naar manieren om meer efficiΓ«nt en kwaliteitsvol te werken. Dit vraagt analyse en continue verbetering van routine werkmethoden, alsook slagkracht om te reageren op minder voorzienbare situaties. Inmiddels is duidelijk geworden hoe hiervoor een beroep kan gedaan worden op drie complementaire standaarden voor het modelleren, verbeteren en automatiseren van bedrijfsoperaties: BPMN voor processen, DMN voor beslissingen en CMMN voor case management.

Bedrijfsprocessen bevatten talrijke beslissingen en kunnen dus moeilijk worden beheerd en geautomatiseerd zonder aandacht te besteden aan modellering en management van beslissingen, gebaseerd op data en kennis. De vernieuwde AI-golf maakt dit overduidelijk. Sinds een aantal jaren is hiervoor ook een standaard beschikbaar, namelijk DMN, Decision Model & Notation.

In dit webinar wordt aangetoond hoe procesmodellering en beslissingsmodellering moeten gecombineerd worden en hoe deze combinatie leidt tot een meer eenvoudige en krachtige modellering en automatisering van bedrijfsoperaties. Eveneens wordt ingegaan op de belangrijkste onderdelen van DMN, op het managen van beslissingen (bijvoorbeeld in de context van business analytics) en op de nieuwste features in DMN 1.3.

Bestanden

U kan inloggen om het volledig overzicht van bestanden te raadplegen.

  • πŸ”’ slides.pdf (Enkel voor SAI leden)

Links

U kan inloggen om het volledig overzicht van links te raadplegen.

  • πŸ”’ Opname (Enkel voor SAI leden)

Spreker(s)

Jan Vanthienen


Full professor at KU Leuven

Tijdstip

πŸ“… 04-06-2020 11:00 – 12:20

Taal

🌍 Nederlands

Locatie

πŸ“ Online

Β© SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur