flare Emerging Tech & Topics
Blockchain & Smart Contracts: technologie en toepassingen
03-10-2017 20:00 – 21:30
Avondconferentie

Bitcoin stuurde een schokgolf door de financiële wereld. Voor het eerst was het mogelijk om geld snel te transfereren naar de andere kant van de wereld zonder dat daarbij een centrale bank betrokken was. De ruggengraat van Bitcoin is blockchain-technologie.

Al snel bleek dat deze blockchain-technologie een veel ruimer potentieel had dan enkel financiële transacties. Het kan in allerlei processen de taken van, en het vertrouwen in, intermediaire of centrale partijen  sterk reduceren. Dit laat toe om deze processen efficiënter te organiseren. Wereldwijd experimenteren bedrijven en overheden met deze technologie.

Het potentieel van blockchain kreeg bovendien een enorme boost met de komst van smart contracts die, door middel van de blockchain-techonologie, toelaten om regels tussen verschillende partijen af te dwingen zonder centrale vertrouwde partij.

Deze avondconferentie kijkt onder de motorkap van de blockchain-technologie en bespreekt zowel de mogelijke toepassingen als de uitdagingen die nog voor ons liggen.

Bestanden

U kan inloggen om het volledig overzicht van bestanden te raadplegen.

  • 🔒 materiaal.pdf (Enkel voor SAI leden)

Spreker(s)

Kristof Verslype


Privacy, crypto & blockchain researcher, IT research consultant, SMALS

Tijdstip

📅 03-10-2017 20:00 – 21:30

Taal

🌍 Nederlands

© SAI 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacy | Contact | Lid Worden | Over SAI | Raad van Bestuur